Lida Meegdes

Keuzekast

Ieder kind doet in het leven verlieservaringen op. Deze kunnen ingrijpend zijn: het overlijden van een geliefd persoon of huisdier, ouders die gaan scheiden, een verhuizing of het verlies van gezondheid.

Soms gaat er door een verlieservaring bij een kind een deur dicht, of zelfs op slot. Misschien maakt u, of maken personen uit de omgeving, zich zorgen over de ontwikkeling van uw kind.

Ondersteuning, individueel of in groepsverband, kan helpen om uw kind hierin te begeleiden en de gesloten deuren weer te openen.

Ik bied ondersteuning in het omgaan met de heftige gevoelens die zo’n gebeurtenis voor uw kind oproepen en die voor altijd een plaats in zijn of haar leven blijven innemen. Uw kind leert begrijpen dat de verliesgevoelens er altijd kunnen en mogen zijn en krijgt begeleiding in het omgaan hiermee.

Ook geef ik voorlichting en begeleiding aan ouders, gezinnen, leerkrachten, jeugdprofessionals, op scholen, kinderdagverblijven en overige jeugdzorginstanties. Naast rouw- en verliestrainingen bied ik ook de mogelijkheid tot het volgen van sociale vaardigheidstrainingen. Deze trainingen kunnen het kind ondersteunen om zich weerbaarder te maken en  de persoonlijke eigenschappen op een goede manier naar voren te laten komen.

Lida Meegdes

Ik heb langdurig in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, intern begeleider, vertrouwenspersoon en trainster sociale vaardigheden.

Binnen mijn werk ben ik vaak in aanraking gekomen met kinderen en ouders die een ingrijpende verlieservaring hebben meegemaakt.

Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om kinderen te begrijpen in hun reacties en het omgaan met een verlieservaring. Zij blijven soms achter met onuitgesproken vragen, gedachten en angsten die een zware wissel op hun verdere leven kunnen trekken. Ik bied graag ondersteuning om alle betrokkenen hierin te begeleiden.

Mijn keuzekast

In de onderste la zit het grote verdriet,                                                 

Diep weggestopt, dan zie jij het niet.                                                     

In de tweede la is het donker en stil,

Er wonen monsters waarmee ik niet praten wil.

 

De derde la wil ik niet opendoen,

Daarin zitten de herinneringen aan toen.

In de vierde la kiert soms wat licht,

Daar voel ik je weer bij me, heel dicht.

 

De vijfde la verandert van kleur,

Door het licht dat erop valt, net als mijn humeur.

De deuren staan wijd open, ik roep en ik gil,

Dan merk jij niet dat ik eigenlijk huilen wil.

Extra informatie?

In een kennismakingsgesprek kan van beide kanten worden aangegeven of, en in welke vorm, we met een begeleidingstraject willen starten.

T 06 47954607

E lida@flowcooperatie.nl

I www.keuzekast.nl