Pedagogisch coach

Lisette Kunnen

Klein Zetje is de pedagogisch kindercoach voor kinderen van 0 tot en met 18 jaar en hun ouders. Begeleiding voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten, zich onzeker, verdrietig of eenzaam voelen. Regelmatig bang, boos zijn of moeite hebben met het uiten van hun emoties. Het gevoel hebben dat ze niet begrepen worden.
Klein Zetje is er voor ouders die vast lopen in de opvoeding, waarvan de ontwikkeling van hun kind niet in balans is. Maar ook voor ouders die meer rust in huis willen creƫren of het lastig vinden om adequaat om te gaan met de (gedrags)problemen of temperament van het kind.

Herkent u uw zoon of dochter hierin en maakt u zich zorgen hierover? Als kindercoach en pedagoog kijk ik graag laagdrempelig met jullie mee. Zodat we samen het zetje kunnen geven om een positieve beweging in gang te zetten.
Ik vind het belangrijk dat er bij een kind rust en ruimte is in het hoofd en lijf, dan is leren van nieuwe vaardigen mogelijk. Daarom zullen ontspanning technieken en emotie regulatie veel ingezet worden, zodat een kind leert hoe hij zichzelf kan helpen en leert zelfstandig de rust weer te vinden in het hoofd en zijn lijf. Hiervoor ga ik graag met de kinderen naar buiten, het zijn in het bos, de natuur helpt bij het tot rust komen.
Ik kijk naar wat het kind nodig heeft en pas de begeleiding aan op de behoefte van het kind. Ik werk gezinsbreed, systemisch dus. Er is regelmatig contact met ouders en sessies ouder-kind is ook mogelijk.

Ik werk met de volgende interventies en methodieken:

-Dog Assisted Coach: Coachen met honden is een spelenderwijs en ervaringsgerichte manier van begeleiding waarbij met de hond wordt samengewerkt.
- VIDA weerbarheid: Weerbaarheid programma met de hond als co-coach
- Vriendenprogramma: Het programma voor kinderen en jongeren om te werken aan een growth mindset, piekeren en angsten de baas te worden, weerbaarder te worden, stress en spanning aan te pakken en emotionele veerkracht op te bouwen.
- KindInBeweging: ervaringsgericht werken doormiddel van bewegings-, lichaamsgerichte en creatieve opdrachten.
- GezinInBeweging: Systemisch werken, herstellen van beschadigde verbindingen in het gezin.
- Kleine stapjes: ontwikkelingsstimulering programma voor kinderen met het down syndroom, ontwikkelingsachterstand of LVB.

Extra informatie

Wil je contact met Lisette? Mail dan naar lisette@flowcooperatie.nl