Skip to main content

erkend verlies- & rouwtherapeut

Shelley Vos

Mijn naam is Shelley Vos, erkend verlies- & rouwtherapeut bij rouwpraktijk ‘Dansen in Verlies’. Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Rouw is een gezonde en natuurlijke reactie op een betekenisvol verlies, waarbij geen verlies en geen rouwproces hetzelfde is. Wel is rouwen hard werken. Het is mijn passie om zowel volwassenen als kinderen te begeleiden in het eigen en unieke rouwproces rondom verschillende vormen van verlies.

Verlies en rouwbegeleiding aan kinderen

Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen & jongeren die een betekenisvolle verlieservaring hebben meegemaakt. Kinderen zijn puur en doorgaans van nature goed in staat zich zowel op het verlies te richten als op het doorgaan in het dagelijks leven. Ik heb bewondering voor de veerkracht die kinderen in deze moeilijke situaties laten zien. Ik begeleid hen op een liefdevolle manier in hun rouwproces, waarbij ik ook aandacht heb voor wat het kind naast het verlies bezighoudt. Bij ‘Dansen in Verlies’ geef ik verlies- en rouwbegeleiding aan kinderen rondom de volgende onderwerpen:

  • Verlies van een dierbare aan de dood;
  • Ziekte van een kind zelf of van een dierbare;
  • Uithuisplaatsing en pleegzorg.

Kinderbegeleiding middels een rouwgroep en kinderbegeleiding tijdens of rondom een uitvaart behoort ook tot het aanbod van ‘Dansen in Verlies’
Hierbij gebruik ik actieve en creatieve werkvormen (ook buiten).

Werkwijze

In de begeleiding aan kinderen ga ik laagdrempelig, spelenderwijs en creatief te werk. Ik beschik over verschillende materialen (spellen, boekjes, knuffels, knutsel- & tekenmateriaal) om te gebruiken tijdens de begeleiding. Omdat rouw niet alleen plaats vindt tijdens de therapie, maar ook juist in het dagelijks leven, vind ik het belangrijk om ouders of andere belangrijke volwassenen om het kind heen te betrekken bij de begeleiding. Er wordt altijd per kind en per gezin gekeken welke vorm hierbij passend is.

Extra informatie

Wil je contact met Shelley? Mail naar shelley@flowcooperatie.nl

Ga naar de inhoud